بازدید میدانی دیوان محاسبات استان البرز از فعالیتهای پژوهشی، خدمات تخصصی و تولیدی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران

۲۳ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۱:۲۶ کد : ۸۲۷۲۱ تاپ خبر
بازدید میدانی دیوان محاسبات استان البرز از فعالیتهای پژوهشی، خدمات تخصصی و تولیدی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران

   به گزارش روابط عمومی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران، در اولین هفته کاری سال 1404، آشنایی و بازدید مدیران محترم دیوان محاسبات استان البرز، از آزمایشگاه های تحقیقاتی و خدمات تخصصی و سالنهای تولید پژوهشکده، نوید سالی پر از خیر و برکت و انرژی مضاعف برای پژوهشگران و اعضا هیات علمی این مجموعه علمی و تخصصی را به ارمغان آورد. در این برنامه که در روزهای نخست سال موسوم به "سرمایه گذاری برای تولید" و به دعوت خانم دکتر یزدانفر رئیس پژوهشکده انجام شد، آقایان مقیم مدیر محترم گروه حسابرسی دیوان محاسبات استان البرز و زارع حسابرس محترم این سازمان، ضمن بازدید و گفت و شنود صمیمانه با مدیران، اعضاء هیات علمی و کارشناسان پژوهشکده، در جریان فعالیتهای دانش پایه تیمهای تخصصی پژوهشکده قرار گرفتند. در ابتدای جلسه، خانم نعمتی، مدیر امور مالی پژوهشکده، در خصوص طرحهای فناورانه ملی و نحوه هزینه کرد و تسویه اسناد مالی بودجه های مربوطه گزارش داد که این اسناد به دقت مورد بررسی و تایید اعضا محترم دیوان قرارگرفت. در ادامه به منظور آشنایی بیشتر بازدید کنندگان محترم با فعالیتهای موضوع اسناد مذکور، بازدید میدانی از آزمایشگاهها و تیمهای پژوهشی صورت گرفت. 
در این بازدید که قریب به 3 ساعت به طول انجامید، بازدید موشکافانه از آزمایشگاههای تحقیقاتی تدوین دانش فنی مواد شیمیایی مورد مصرف در صنایع نفت و     پتروشیمی، انجام و توضیحات لازم در خصوص فرآیند تدوین دانش و بومی سازی افزایه های سیمان حفاری، آنتی فومها، بایوسایدها، کیتهای پایش آلودگی میکروبی صنعت نفت و سایر مواد شیمیایی مورد مصرف در صنایع تبدیلی که در قالب چند پروژه ملی و طی مدت 15 سال در این پژوهشکده به ثمر رسیده است به بازدید کنندگان ارائه شد. آقای مقیم مدیر محترم گروه حسابرسی دیوان محاسبات البرز، ضمن ابراز خرسندی از وجود این توانمندی ها در جوانان مستعد و کوشای پژوهشکده ابراز امیدواری نمودند با حمایت سازمانهای مربوطه و تشویق و الزام مصرف کنندگان و جایگزینی مواد شیمیایی بومی سازی شده، مشکلات مادی موجود در مسیر افزایش ظرفیت تولید این مواد مرتفع و خودکفایی نسبت به این ترکیبات حاصل گردد. لازم به ذکر است بسیاری از این مواد برای اولین بار و تنها در این پژوهشکده به تولید داخلی رسیده اند.
    آزمایشگاه‌های توکسین، فلزات سنگین، فراورده های نفتی، شیمی مواد غذایی، سموم دفع آفات نباتی و آزمایشگاه‌های میکروبیولوژی مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی مقصد بعدی این بازدید بودند، مدیر مرکز با توضیح اینکه مرکز آنالیز شیمیایی به عنوان یکی از معدود آزمایشگاههای مرجع کشور و عضو ممتاز شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به عنوان آزمایشگاه همکار و معتمد 8 سازمان نظارتی، از جمله سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت از محیط زیست ، سازمان حفظ نباتات، گمرکات کل کشور و ... با پیاده سازی و استقرار الزامات استاندارد ایزو 17025، فعالیت می نماید، خاط نشان نمود که این پژوهشکده از نظر وسعت دامنه و دقت و صحت آزمونها، جامع ترین آزمایشگاه استان البرز می باشد. توانمندی این مرکز در برخی آزمونها منحصر به فرد بوده و پاسخگوی نیاز کلیه استانها در سطح کشور می باشد. 
    مرکز تولید عصاره ها و مواد موثره گیاهی، آخرین مقصد این بازدید بود و خط تولید انواع عصاره های مایع و پودری پژوهشکده که با تولید بیش از 200 نوع محصول، تامین کننده بخشی از مصرف شرکتهای تولید کننده مواد غذایی و دارویی کشور می باشد، مورد بازدید قرار گرفت. مواد طبیعی بومی سازی شده در این مرکز عموما وارداتی بوده و تولید کنندگان داخلی برخی از این ترکیبات بسیار معدود است. خانم دکتر یزدانفر رئیس پژوهشکده ضمن تشکر از توجه عالمانه و ابراز لطف مدیران محترم دیوان محاسبات استان، حضور و سرکشی سازمانهای حاکمیتی از مراکز تحقیقاتی و دانش بنیان همچون پژوهشکده های جهاد دانشگاهی را بسیار لازم و پر ثمر دانسته و آنرا مایه دلگرمی پژوهشگران و محققان برشمرد و ابراز امیدواری نمود ارائه گزارشهای جامع در خصوص ضرورت حمایت از این نوع فعالیتها، موجبات رفع مشکلات مادی و قانونی را فراهم نموده و با تکمیل زیرساختها و رفع مشکلات، فرآیند رشد علمی و توسعه پایدار کشور به دست توانمند جوانان پرانگیزه و مستعد این مرز و بوم تسهیل و تسریع گردید.
    در پایان، مدیران محترم دیوان محاسبات، با قدردانی از زحمات پژوهشگران پژوهشکده، و ابراز تمایل برای بازدید از سایر بخشها و فعالیتهای آن، با قول انتقال دغدغه ها و خواسته های پژوهشکده بویژه گلایه از عدم تخصیص بودجه مکفی برای تکمیل دستاوردها، خاطر نشان نمودند که قطعا موضوعات مطروحه را گزارش و برای رفع مشکلات موجود تلاش خواهند نمود.
.


( ۱ )

نظر شما :