برگزاری وبینار تخصصی امنیت غذایی در مسیر توسعه پایدار

۰۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۴:۴۵ کد : ۶۸۹۷۳ خبر آموزشی
برگزاری وبینار تخصصی امنیت غذایی در مسیر توسعه پایدار

   به گزارش روابط عمومی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران، وبینار آموزشی تخصصی با عنوان "امنیت غذایی در مسیر توسعه پایدار" روز یکشنبه 16 بهمن 1402 برگزار شد. مدرس این وبینار آقای دکتر عباس بایگان، عضو هیات علمی و استاد دانشگاه گفت:"توسعه پایدار" یک مفهوم پیچیده میان رشته‌ای است که اقتصاد، جامعه و محیط زیست را دربر می‌گیرد. پیشرفت های بشری در حوزه‌های مختلف هشدار می دهد که مسیر توسعه و فناوری در دهه های گذشته به سمت تخریب محیط زیست پیش رفته و برای مقابله با مسائل جاری و نوظهور، اقدامات فوری لازم است. دکتر بایگان گفت: توسعه مبتنی بر رشد اقتصادی تا دهه1970 میلادی گفتمان مسلط در جهان بود تا اینکه کاملا آشکار گردید که مصرف گرایی و رشد شتابان اقتصادی فشار عظیمی بر محیط زیست وارد ساخته و نتیجه آن بحران‌های مالی و اقتصادی جهانی، فقر و نابرابری، تغییرات آب و هوایی، کاهش تنوع زیستی، آلودگی هوا، کمبود آب، افزایش دی‌اکسید کربن در هوا و گرمایش جهانی است.
   این پژوهشگر حوزه صنایع غذایی افزود: توسعه جهانی در دهه های گذشته به سمت نابودی زمین و محیط زیست حرکت کرده و حل بحران های موجود تنها از طریق آموزش مفاهیم توسعه پایدار و نیازمند همکاری مشترک همه دولت‌هاست. وی با اشاره به سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امنیت غذایی با هدف دسترسی فیزیکی، اقتصادی و عادلانه همه مردم در طول زندگی به غذای کافی، سالم، مغذی و حلال جهت رفع نیازهای تغذیه ای سازگار با سلیقه ها و ترجیحات آن ها برای برخورداری از یک زندگی سالم و فعال است. 
   عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی اشاره کرد: ارکان اساسی امنیت غذایی شامل "فراهمی غذا"، "دسترسی غذا"، "سلامت و الگوی مصرف غذا" و "تاب آوری"  با هدف ثبات و پایداری غذا می باشد. در این وبینار تخصصی شاخص امنیت غذایی فائو (SFSI)، شاخص امنیت غذایی جهانی (GFSI) و شاخص گرسنگی جهانی (GHI) مورد نقد و بررسی قرار گرفت و دانشجویان، پژوهشگران، تولید کنندگان و مسئولین فنی آزمایشگاه ها مخاطبین این وبینار تخصصی بودند. 
 


نظر شما :