پایش سلامت و نظارت بر محصولات غذایی و فراورده های کشاورزی در کشور ماموریت مهم پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران

۱۰ دی ۱۴۰۳ | ۰۸:۰۲ کد : ۷۹۵۶۰ تاپ خبر
پایش سلامت و نظارت بر محصولات غذایی و فراورده های کشاورزی در کشور  ماموریت مهم پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران

   به گزارش روابط عمومی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران، در حاشیه بازدید مدیران، ناظران و کارشناسان سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری کرج از توانمندی های پژوهشکده، پایش سلامت و نظارت بر محصولات غذایی و فراورده های کشاورزی در کشور یکی از ماموریت های مهم این پژوهشکده عنوان شد. 

   در این جلسه که 8 دی ماه 1403 برگزار شد، دکتر یزدانفر رییس پژوهشکده پرداختن به موضوع امنیت غذایی را یکی از مهم ترین ضروریات حوزه سلامت در کشور بیان کرد و با اشاره به برنامه هفتم توسعه، از لزوم توجه سازمان ها و نهادهای مرتبط با سلامت جامعه سخن گفت. وی با معرفی توانمندی های این پژوهشکده و جذب اعضای هیات علمی مجرب، تاسیس آزمایشگاه ها و مراکز خدمات تخصصی در این حوزه، سابقه فعالیت این مجموعه را در حوزه پایش سلامت و نظارت بر فراورده های غذایی و کشاورزی را بیش از یک دهه در کشور بیان کرد. یزدانفر گفت: امروزه با ظهور آلاینده های نوظهور و شیوع بیماری های نوپدید در دنیا نظارت و پایش سلامت همه فراورده های غذایی و کشاورزی از مهم ترین عوامل پیشگیری از بیماری ها و ایجاد سلامت عمومی در جامعه به شمار می آید. 

   دکتر مهناز قمبریان مدیر مرکز آنالیز شیمیایی، با معرفی این مرکز از تاسیس 8 آزمایشگاه تخصصی جهت انجام آزمون های تخصصی سخن گفت. وی با اشاره به کسب عناوین آزمایشگاه برتر و نمونه در استان البرز و رتبه بالای این مرکز در ارزیابی آزمایشگاه های کل کشور این مرکز را به عنوان آزمایشگاه مرجع و معتمد سازمان های مختلف نظارتی در کشور معرفی کرد. وی با اشاره به سابقه انجام پروژه های مختلف در حوزه پایش سلامت مواد غذایی از همکاری با سازمان میادین میوه و تره بار استان تهران از سال 1390 تاکنون و پایش سلامت محصولات کشاورزی عرضه شده در میادین این سازمان خبر داد. تعیین ماهیت و منشاء طبیعی فراورده ها، بررسی تقلبات، انجام آزمون های فیزیکوشیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین، باقیمانده سموم و ردیابی ژن های محصولات تراریخته از عمده فعالیت های این مرکز می باشد. 

   در ادامه دکتر عباس بایگان عضو هیات علمی و متخصص میکروبیولوژی مواد غذایی با توجه به سابقه فعالیت های این پژوهشکده در حوزه امنیت غذایی و لزوم گسترش این فعالیت ها در استان البرز از ایجاد ارتباط و تعامل سازنده با شهرداری کرج جهت ارتقای دانش و سطح آگاهی متخصصان در این حوزه خبر داد. وی برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی با عناوین: اصول ایمنی و بهداشت مواد غذایی، توسعه پایدار و امنیت غذایی، امنیت غذایی و محصولات تراریخته، اصول بسته بندی و نگه داری میوه ها و سبزیجات برای مدیران و کارشناسان شهرداری کرج را اقدام نخست برای ایجاد مرکزیت فعالیت های امنیت غذایی در استان مطرح کرد. دکتر بایگان توجه همه سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی را جهت عقد قراردادهای مستمر با این پژوهشکده و اجرای درست و به موقع این پایش ها را ضامن سلامت جامعه و بهداشت عمومی در کشور دانست.  

   در خاتمه آزمایشگاه های تخصصی مرکز آنالیز شیمیایی، آزمایشگاه کنترل کیفی میکروبی و مرکز تولید عصاره ها و مواد موثره گیاهی این پژوهشکده مورد بازدید میهمانان قرار گرفت.


نظر شما :