معرفی مرکز آنالیز شیمیایی جهاد دانشگاهی در برنامه زنده "رهیافت" از صدا و سیمای مرکز البرز
چهارشنبه 18 مرداد 1402 برنامه زنده "رهیافت" از صدا و سیمای مرکز البرز میزبان خانم دکتر یزدانفر رییس پژوهشکده، خانم دکتر قمبریان رییس مرکز آنالیز شیمیایی و آقای دکتر بایگان عضو هیأت علمی پژوهشکده بود. این برنامه که همزمان با ایام چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی به روی آنتن رفت، به معرفی مرکز آنالیز شیمیایی و نقش آزمایشگاههای تخصصی مرجع در کنترل کیفیت کالاهای تولیدی، وارداتی و صادراتی به منظور حفظ امنیت غذایی و جلوگیری از تقلبات رایج در این حوزه پرداخت. در ابتدا خانم دکتر یزدانفر ضمن معرفی مأموریتهای پژوهشکده با اشاره به لزوم تعیین ماهیت مواد، انجام فرمولاسیون شیمیایی و مهندسی معکوس فراوردهها، سابقه تأسیس مرکز آنالیز شیمیایی را در پژوهشکده بیان کردند. در ادامه آقای دکتر بایگان با اشاره به اهمیت امنیت غذایی و مقوله توسعه پایدار در کشور، از نحوه تعامل شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای تولیدی و راههای ارتباطی آنها با مرکز آنالیز شیمیایی سخن گفت. خانم دکتر قمبریان با معرفی مرکز آنالیز شیمیایی، شش آزمایشگاه تخصصی این مرکز را با عناوین: شیمی مواد غذایی و محیط زیست، تعیین ماهیت فراوردههای نفتی، کروماتوگرافی، اسپکتروسکوپی، سموم دفع آفات نباتی و کودها و میکروبیولوژی معرفی کردند. خرید دستگاههای مدرن و مواد مرجع استاندارد و حمایتهای مالی سازمانهای حاکمیتی از چالشهای مهم آزمایشگاههای تصصی است که خانم دکتر یزدانفر به آن اشاره کردند. در ادامه برنامه آقای دکتر یعقوبی مدیر کنترل کیفیت شرکت زرکام، میهمان تلفنی این برنامه از عقد قرارداد همکاری با مرکز آنالیز شیمیایی برای آنالیز به موقع محصولات و تسریع در اخذ پردوانههای تولیدی این شرکت گفت این مرکز را مجموعهای پرتوان، دقیق و منظم معرفی کرد. خانم دکتر قمبریان با اشاره به سلامت محصول به عنوان معیار اصلی آنالیز محصولات مختلف برای صادرات، مرکز آنالیز شیمیایی را بازوی توانمند و همکار سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو و دیگر نهادهای نظارتی دانست. در ادامه آقای دکتر بایگان با اشاره به اهمیت تعریف و اجرای طرحهای تحقیقاتی پیشران در کشور، از حمایتهای معاونت محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور از این طرحها سخن گفتند. طرح تحقیقاتی تدوین دانش فنی افزودنیهای مجاز خوراکی در صنایع غذایی که شامل انواع اسانسها، طعم دهندهها، رنگهای خوراکی، آنتی اکسیدانها و دیگر مواد افزودنی است، یکی از طرحهای پیشنهادی این پژوهشکده برای تولید محصولات پایه طبیعی میباشد. همچنین خانم دکتر قمبریان از کسب جوایز و موفقیتهای مرکز آنالیز شیمیایی در ارزیابیهای انجام شده سخن گفت و کیفیت در انجام کار، با نهایت صحت و دقت را وجه تمایز این مرکز معرفی کرد. تولید علم، چاپ و ارایه مقالات علمی در مجلات معتبر و کنفرانسهای ملی و بینالمللی از دیگر دستاوردهای این مرکز میباشد. خانم دکتر یزدانفر با تأکید بر موضوع امنیت غذایی، سلامت آب، خاک، هوا و محیط زیست، میزان سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی مصرفی را بسیار مهم دانست و گفت: مرکز آنالیز شیمیایی ضمن انجام خدمات آنالیز محصولات مختلف، کنترل کیفیت سموم دفع آفات نباتی و کودها را انجام میدهد. در خاتمه آقای دکتر بایشگان با اشاره به سابقه تراریختگی و دستگاری ژنتیکی محصولات غذایی، از لزوم توازن بین افزایش جمعیت و تولید منابع غذایی در دنیا سخن گفت. وی با اشاره به نقش علوم نوین مانند بیوتکنولوژی در ایجاد و توسعه محصولات تراریخته، چهار محصول سویا، ذرت، پنبه و کلزا را بیشترین محصولات دستکاری شده ژنتیکی در دنیا معرفی کرد.
جهت دریافت این برنامه، لطفا فایل صوتی زیر را کلیک نمایید.
نظر شما :