"سلنیوم سولفاید به تولید نیمه صنعتی رسید"
در آستانه سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی و به بهانه بومی سازی فناوری تولید سلنیوم سولفاید، مصاحبه ای با آقای مهندس معینیان مجری این طرح انجام شد.
- جناب آقای مهندس معینیان لطفا در مورد طرح تحقیقاتی اجرا شده توضیح دهید.
با سلام و عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی.
طرح تحقیقاتی تولید نیمه صنعتی ماده موثره سلنیوم سولفاید از سال1390 با مشارکت بخش خصوصی آغاز گردید و در سال 1392 به تولید نیمه صنعتی و تدوین دانش فنی انجامید. ماده سلنیوم سولفاید به عنوان ماده موثر در تولید شامپوهای ضدشوره کاربرد دارد و سالانه مقدار فراوانی ارز برای واردات این ماده تأمین و مصرف میشود.
- لطفا در مورد اهمیت این فناوری توضیح دهید. دستیابی به این فناوری چه تاثیری در حل مشکلات صنعت کشور داشته است؟
کشور ما در بازارهای داخلی و خارجی به عنوان یکی از تأمین کنندگان این کالای بهداشتی (شامپو سلنیوم سولفاید) شناخته شده است؛ اما ماده موثره این محصولات از خارج از کشور تأمین میشد. مسلما نیاز صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی به واردات این ماده موجب خروج ارز از کشور میشد. درواقع مشکلات ناشی از تأمین ماده ای با استانداردهای لازم، همواره در صنعت وجود داشته و دارد. بنابراین تأمین این ماده در داخل کشور موجب تسهیل روند کار برای تولیدکنندگان صنایع فوق الذکر گردیده است.
فناوری ایجاد شده در چه سطحی است و چه زمانی این ماده به تولید انبوه می رسد؟ -
فناوری و دانش ایجاد شده موجب تولید نیمه صنعتی آن گردیده و در حال حاضر مقدمات لازم جهت تولید صنعتی آن در حال انجام است. تولید ماده موثره سلنیوم سولفاید نیازمند دانش فنی با سطح بالایی میباشد؛ به گونه ای که در حال حاضر پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی تنها تولید کننده این ماده در سطح کشور است. ماده تولید شده در پژوهشکده از نظر سطح کیفی، تمامی استانداردهای لازم را دارا میباشد.
- اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؟
مسلما انتظار همه تولیدکنندگان در سال رونق تولید، حمایت شرکتها و سازمان های دولتی از تولیدات داخلی است. بومی سازی فناوری تنها زمانی میتواند دراقتصاد کشور موثر باشد که محصولات ایرانی جایگزین محصولات خارجی گردند. بنابراین حمایت وزارت صنعت و معدن و همچنین وزارت بهداشت در جهت اخذ مجوز GMP موجب خواهد شد کشورمان در مدت زمان کوتاهی از واردات این ماده بی نیاز گردد.
پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی، تحقق شعار "از ایـده تا مـحصـول" در صنایع شـیمیایـی را سرلـوحه فعالیـتهای خود قرارداده است. در این راستا با بهرهگیری از فضاهای تحقیقاتی، آزمایشگاهها و سالنهای تولید نیمه صنعتی بر اساس روشهای مدون، به تجاریسازی یافتههای پژوهشی و Scale up نتایج تحقیقاتی و آزمایشگاهی می پردازد. این پژوهشکده با استفاده از تجهیزات و تسهیلات فرآیندی به ایجاد دانش فنی و تولید نیمهصنعتی محصولات شیمیایی دانش بنیان پرداخته و حامی ایدههای نوین در زمینه تجاری سازی تحقیقات شیمیایی است و برای کاربردی کردن نتایج پژوهشی آزمایشگاهی، دادن مشاوره فنی، بررسی و رفع مشکلات خطوط تولید صنایع شیمیایی، انجام امکان سنجی فنی و اقتصادی طرح های تولیدی فرایندی، تولید محصولات دانشبنیان در مقیاس نیمهصنعتی و حمایت از ایدههای تولید مواد شیمیایی دانشبنیان اعلام آمادگی میکند.
نظر شما :